Rosacea

Wat is het?

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Rosacea komt op latere leeftijd voor, meestal tussen het 30e en 50e jaar en dan met name bij vrouwen. De oorzaak van deze aandoening is nog steeds onbekend. Er is sprake van een verwijding van de vaatjes ter plaatse van de talgklier haarfollikel. Rosacea is een hardnekkige aandoening, die goed te behandelen is. De afwijkingen hebben echter de neiging steeds weer de kop op te steken. Over het algemeen bedreigt rosacea de gezondheid niet.

 

Verschillende stadia van Rosacea

Er wordt een aantal stadia van deze aandoening onderscheiden. Rosacea begint met tijdelijke erytheem (blozen of flushing) na bepaalde stimuli zoals warmte, zonlicht, emotionele stress warme dranken, alcohol, gekruid eten en zwaar koolhydraat rijk voedsel.

Stadium I:
Rosacea bestaat uit persisterend erytheem  en teleangiëctasieën (couperose). De  teleangiëctasieën zijn met name op de wangen aanwezig.
Stadium II:
Rosacea bestaat uit papels en pustels (puistjes). Geleidelijk ontstaan groepen papels met name op de neus, wangen, kin en voorhoofd. bij deze aandoening worden geen mee-eters gezien.
Stadium III:
Rosacea bestaat uit noduli (bultjes) en plaques (verhevenheid). De Ontstekingen breiden uit en de laesies worden groter.

Heeft u rosacea, dan is het belangrijk dat u milde huidverzorgingsproducten gebruikt. De huid is namelijk snel geïrriteerd en verdraagt veel gewone cosmeticaproducten niet. Probeer verder factoren die de rosacea bij u verergeren zoveel mogelijk te vermijden. Blootstelling aan kou, warmte of wind bijvoorbeeld, het eten van gekruid voedsel en het drinken van alcohol. Verder kunt u ook zonlicht beter zoveel mogelijk vermijden. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.
 

 

Wist u dat gezondheid op het gezicht geschreven staat? Vanuit de oosterse huiddiagnose is de overtuiging dat de huid ons een kijkje gunt in de gezondheid van het lichaam. We weten natuurlijk allang dat als we ons niet lekker voelen, de huid daaronder lijdt. Met de “East meets West” huidanalyse word de huidconditie letterlijk in kaart gebracht.

DE SPIEGEL VAN UW ZIEL 

Deze bijzondere methode van huidanalyse, gebaseerd op traditionele Oosterse geneeskunde, let op vele kleine aspecten in het gezicht. De zones in het gezicht geven vaak extra informatie over de oorzaken van de huidproblemen, huidconditie en gezondheid.

Huidverzorging en huidverbetering in stappen. Hoeveel aandacht moet u aan uw huid besteden? En wat moet u eigenlijk doen om uw huid jong en mooi te houden? Hoe zorgt u voor maximale huidverbetering? Een basis huidverzorging – voor jong en oud – bestaat uit zes stappen.

6 EENVOUDIGE STAPPEN NAAR HUIDVERBETERING

Het verzorgen van uw huid hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Om u zo goed mogelijk te begeleiden naar een mooie en gezond uitziende huid heeft Cenzaa het 6 stappenplan ontwikkeld. U vindt het unieke Cenzaa 6 stappen huidverbeteringsprogramma op al uw Cenzaa producten. Vraag uw Cenzaa Therapist naar de Cenzaa Huidanalyse voor het behalen van maximale resultaten voor uw huidtype.

Stap 1: Reinigen (Cenzaa Velvet Cream & Cenzaa Velvet Mist)

Stap 2: n.v.t.

Stap 3: Complex ( Cenzaa Calming Power)

Stap 4: 24H Crème (Cenzaa Calming Senses)

Stap 5: Masker (Cenzaa Relaxing Touch)

Stap 6: Beschermen ( Cenzaa Lovely Radiance BB Cream & Cenzaa Sunshine)